Login
Password
Sources on this Page

> Headlines by Category

 Home / Technology / Internet / CyberCulture

You are using the plain HTML view, switch to advanced view for a more complete experience.

In an '08 Honda Civic, fast out of work and
Site copyright 2003 nthposition.com
Bright Ideas 032: Vertraging voor ruimtetoerisme

In 2025 moeten de eerste mensen op Mars staan, maar een ritje naar de ruimte zit er voor het grote publiek voorlopig nog niet in.

Rutger Otto beschrijft in zijn artikel in ons webmagazine Bright Ideas over de moeizame pogingen om ruimtetoerisme mogelijk te maken.

Vakantietest '95 vs '15: Climate control vs. 5 standen buitenlucht (1)

Rutger vergelijkt in de maand juli de vakantie van 1995 met die van 2015. Vandaag: climate control versus 5 standen buitenlucht.

Historie
In 1995 zouden we niet de eerste zijn geweest met airconditioning. In 1933 werd het voor het eerst in een auto geleverd. Maar in die dikke 60 jaar daarna was het nog geen standaard geworden en op auto’s in het goedkopere segment zelfs geen optie.  20 jaar later en het wordt in de meeste autofolders slechts in een bijzin vermeldt. Zelfs bij de instapmodellen. Het meer geavanceerde zelfregelende climate control is waar je nu wat meer voor betaald.

1995
In 1995 gingen wij op pad naar Marlens in Frankrijk met een Subary Legacy. De temperatuur kon geregeld worden met een schuifje dat in de zomermaanden standaard naar het blauw toegeschoven was en dus lucht aanvoerde van exact dezelfde temperatuur als de buitenlucht. Hoeveel van die lucht je wilde kon je ook nog instellen. En of dat in je gezicht of op je enkels moest blazen. Daarna hield het op met de luxe. Had mijn vader in '95 bijvoorbeeld een Volvo 940 gekocht, dan was climate control een optie geweest in de Royal-Line. Voor de standaard auto was airco ook nog een optie.

2015
Was onze auto 20 jaar geleden een koekblik met een ventilator in de volle zon, nu worden we op allerlei manieren voor de hitte beschermd. Uiteraard is er in deze Volvo V70 climate control. Die stel je éénmalig in op de ideale temperatuur en of het nu buiten sneeuwt of zinderend heet is, de binnentemperatuur blijft gelijk. Een warmtewerende voorruit zorgt ervoor dat die airco minder hard hoeft te werken. De klimaatcontrole begint al voordat je de auto gestart hebt. Zodra de auto van het slot klikt begint er  een ventilatiecyclus. Allergenen en stoffen die astma kunnen veroorzaken worden dan ook de auto uitgeproest. Een luchtvochtigheidssensor zorgt ervoor dat het klimaat in de auto niet teveel verschilt met de buitenwereld voor die bekende klap in het gezicht en airco-verkoudheid.

Zaten we in 1995 op stoffen stoeltjes met klamme beentjes, nu zitten we op leer uit Schotland dat geperforeerd is en indien gewenst zelf gekoelde lucht kan blazen door die gaatjes, zodat we kreukloos uit de auto stappen.

Winnaar
Het is moeilijk om nostalgisch te doen over reizen van 10 uur met drie man op de achterbank en een temperatuur van 28º in de auto. Op zo’n lange trip (we reizen 1000 kilometer in een dag) is een adequate temperatuurregeling heel belangrijk. In een te hete auto zitten is vermoeiend en kost je aan het einde van de rit concentratie. Net als teveel rijgeluid, is het iets dat je niet per se meteen opmerkt, maar je rijvaardigheid wel negatief beïnvloedt. 2015 wint verpletterend.

A world of racisms, reversals and resurgence
Racism is often regarded as a binary phenomenon - white against black and, in Robert Mugabe's vision, black against white. But this is incomplete.
Bright Ideas 032: Fanboi Fry

De Britse komiek Stephen Fry is een van de grootste en bekendste fans van Apple. Hij ging op bezoek bij Tim Cook en Jony Ive.

In zijn artikel over dat bezoek in ons webmagazine Bright Ideas verhaalt hij onder meer van die ene keer dat hij ruzie kreeg met Steve Jobs.

Microsoft seals the coffin of Silverlight

Microsoft seals the coffin of Silverlight

Microsoft has effectively killed off its own Silverlight browser media player, confirming that its upcoming Microsoft Edge browser will not support the framework.

The software giant had noted in the past that Edge will kill off support for ActiveX-based plug-ins but had never specifically mentioned Silverlight.

Says the company: "Support for ActiveX has been discontinued in Microsoft Edge, and that includes removing support for Silverlight. The reasons for this have been discussed in previous blogs and include the emergence of viable and secure media solutions based on HTML5 extensions. Microsoft continues to support Silverlight, and Silverlight out-of-browser apps can continue to use it. Silverlight will also continue to be supported in Internet Explorer 11, so sites continue to have Silverlight options in Windows 10. At the same time, we encourage companies that are using Silverlight for media to begin the transition to DASH/MSE/CENC/EME based designs and to follow a single, DRM-interoperable encoding work flow enabled by CENC. This represents the most broadly interoperable solution across browsers, platforms, content and devices going forward."

Silverlight was first introduced in 2007 and grew popular thanks to Netflix selecting it for its desktop streaming service. Microsoft continued to update the framework until Silverlight 5 in 2011. Silverlight is no longer widely used and Netflix has transitioned to HTML5.

Source:
Microsoft

Permalink | Comments


Episcopalian Churches Vote to Finally Allow Same-Sex Wedding Ceremonies
By GOOD Magazine Following the Supreme Court’s lead, the Church voted overwhelmingly to support same-sex wedding ceremonies.
Hawaii Becomes First State in The Nation to Ban Plastic Bags
By GOOD Magazine The state followed a nationwide trending of cities, finally banning plastic bags.
Post Selected Items to:

Showing 10 items of about 1300

home  •   advertising  •   terms of service  •   privacy  •   about us  •   contact us  •   press release design by Popshop •   Official PR partner B2BLogger.com •   © 1999-2015 NewsKnowledge