Login
Password
Sources on this Page

> Headlines by Category

 Home / Regional / Europe / Southern Europe

 Greece
 
 Portugal
 
 Cyprus
 
 Italy
 
 Spain
 
 Malta
 
 Turkey
 

You are using the plain HTML view, switch to advanced view for a more complete experience.

Sindicatos amenazan con huelga en el campo sevillano por el bloqueo del convenio

Los días 8, 9 y 10 de mayo se llevará a cabo una marcha de trabajadores desde las distintas comarcas de la provincia de Sevilla que terminará ante la sede de la patronal Asaja para reclamar el fin del bloqueo del convenio del campo. La Diputación de Sevilla aborda en el pleno una moción conjunta instando al diálogo.

‘Cal un pacte de país per a l’educació’
  • ‘Cal un pacte de país per a l'educació'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 28. 03. 2017

‘Cal un pacte de país per a l'educació'

La diputada al Parlament, Anna Simó, participa en el cicle "La República que volem"

 La diputada per ERC al Parlament de Catalunya, Anna Simón, ha participat en el cicle de conferències que organitza aquest formació sota el títol “La República que farem”. Per a Simó l’educació no pot ser una Emma política i cal un pacte de país per l’educació.

Anna Simó ha apostat, durant la xerrada “Parlem d’Educació”, per una “escola pública i inclusiva que sigui la columna vertebral de tot el model educatiu”. Segons la diputada, aquets model s’ha d’acordar entre tots per tal de fer “un pacte de país per a l’educació, que no pot ser una eina política i per això cal posar sense por tots els temes sobre la taula i després deixar treballar a la comunitat educativa”

El Cudillero amenaza con retirarse de la liga si el Consistorio deja entrenar en La Roja al Arenesco
«Estamos dispuestos a retirarnos de la competición si el Atlético Arenesco viene a La Roja», así de contundente se mostró ayer Avelino González, presidente del Club Deportivo Marino Cudillero, de Segunda Regional. Y es que el club praviano, que has
Rescindido el contrato de la rehabilitación del Cine Fantasio
El pleno del Ayuntamiento de Navia ha aprobado con los votos favorables de PP y PSOE, y la abstención de IU, la rescisión del contrato de la unión temporal de empresas que ejecutaba los trabajos de remodelación del cine Fantasio. Las obras habían sid
Los pescadores aseguran que las obras de Cornellana impiden al salmón remontar el río
Los pescadores asturianos se concentrarán el próximo domingo en Cornellana, en Salas, para denunciar que las obras que ejecuta la Demarcación de Carreteras desde el pasado mes de octubre en las pilastras del puente de la localidad «obstaculizan la re
Satisfacció, però amb prudència, davant el Pla d'inversions de l'Estat
  • Satisfacció, però amb prudència, davant el Pla d'inversions de l'Estat
  • Satisfacció, però amb prudència, davant el Pla d'inversions de l'Estat
  • Satisfacció, però amb prudència, davant el Pla d'inversions de l'Estat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 03. 2017

Satisfacció, però amb prudència, davant el Pla d'inversions de l'Estat

L'alcaldessa es complau que l'Estat reprengui el projecte de soterrar les vies de L'H

L’alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, ha mostrat satisfacció i al mateix temps prudència davant el Pla d'Inversions per a Rodalies de Catalunya que ha presentat a Barcelona el president del Govern Mariano Rajoy dins el marc de les "Jornades sobres Infraestructures: Connectats per al futur". 

El Pla d'Inversions per a Rodalies de Catalunya comporta destinar 3.900 euros per millorar la xarxa en el termini 2017-2025. El Pla inclouria el soterrament de la línea de Vilanova que divideix els barris de Bellvitge i el Gornal i també la construcció de l'intercanviador de la Torrassa.

El president Rajoy, que ha obert les jornades, ha explicat el volum global d'inversions xifrat en més de 6.630 milions d'euros, que el seu govern durà a terme a Catalunya i que permetrà actuar en Rodalies, carreteres, els ports, els aeroports i el corredor Mediterrani.

De la seva banda, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que ha clausurat l'acte, ha estat més explític a l'hora d'esmentar la repercussió que tindrà aquest pla d'inversions per a L'Hospitalet, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat. En concret, el ministre ha dit que "el nostre compromís és una inversió de 3.895 milions d'euros, repartits en 1.800-1.900 en aquesta legislatura i altres 2.000 milions en el període 2021-2025. En aquestes actuacions -ha continuat- també pensem incloure la integració del ferrocarril en determinades localitats catalanes. Li ho he dit a l'alcaldessa de L'Hospitalet, i també a Montcada. Anem pel bon camí i aviat estarem en disposició de concretar fets, també per a Sant Feliu de Llobregat".

Marín ha explicat a TV L'Hospitalet que en el marc d'aquestes jornades, ha tingut l'oportunitat de tractar el tema personalment amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, el qual li ha reiterat el compromís del govern per tirar endavant, aquesta vegada sí, el projecte redactat en època del president José Luís Rodríguez Zapatero i que havia quedat en un calaix en les darreres legislatures.

L'alcaldessa ha destacat el "canvi en el llenguatge emprat pel govern central" ja que la reivindicació de soterrar les vies al seu pas per L'Hospitalet ha deixat de ser entesa com "una qüestió merament estètica i localista" per considerar-se una millorar estratègica per al sistema de Rodalies i per al desenvolupament econòmic del país".

Per Marín “es tracta d’una oportunitat històrica que no es pot posposar més. El soterrament de les vies i la construcció del túnel de L’Hospitalet són una peça clau per reconvertir Rodalies en un autèntic metro regional”. També ha recordat que l’execució del Pla de Rodalies farà disminuir el trànsit de vehicles privats i la contaminació atmosfèrica, “un tema prioritari a les agendes dels municipis metropolitans”.

L'alcaldessa ha avançat que el ministre De la Serna li ha manifestat la voluntat de visitar L'Hospitalet per començar a treballar en la concreció del calendari d'actuació.

Conjunt d'inversions per valor de 6.630 milions d'euros

Les inversions que el govern espanyol ha promès fer a Catalunya dintre d'aquest Pla pugen a 6.630 milions d'euros, alguns per aquesta legislatura (uns 4.200 milions) i alguns altres s'invertiran fins al 2025. A banda dels 3.900 milions per a Rodalies, es preveuen importants paquets de millores per reformar carreteres, els Ports i aeroports, fer la llançadora d'el Prat i impulsar el corredor mediterrani.

El Grup Municipal popular, satisfet

El portaveu de la formació a L'H, Javier Martín Hermosín, s'ha mostrat satisfet del paquet de mesures que s'han d'aplicar a Catalunya des del Govern Central "ja que veus com el teu partit i les teves reivindicacions estan donant els seus fruits". Martín Hermosín ha recordat que Catalunya és "la primera Comunitat Autònoma que té conectades per alta velocuitat totes les capitals de provincia". I ha demanat al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que "sigui el president de tots els catalans i deixi de jugar a ser independentista".

Alumnes de L’H es converteixen en emprenedors
  • Alumnes de L'H es converteixen en emprenedors
  • Alumnes de L'H es converteixen en emprenedors
  • Alumnes de L'H es converteixen en emprenedors
  • Alumnes de L'H es converteixen en emprenedors
  • Alumnes de L'H es converteixen en emprenedors

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 29. 03. 2017

Alumnes de L'H es converteixen en emprenedors

Al programa Cultura Emprenedora a l'escola de L'H

L’ Institut Bisbe Berenguer ha estat l’escenari de la presentació de les onze cooperatives que aquest any participen en el programa Cultura Emprenedora a l’escola de L’H. Durant l’acte, les autoritats municipals els ha entregat els NIF acreditatius per posar en marxa les cooperatives. El programa finalitza el 9 de juny amb uns mercats a l’aire lliure on vendran els seus productes.

Un total de 275 alumnes de cinquè i sisè de primària de 7 centres escolar han rebut el NIF que els acredita com a cooperativa i que ja han estat treballant durant el curs en el marc del programa de Cultura Emprenedora l’escola. L’objectiu és fomentar l’emprenedoria i els valors solidaris.

El regidor d'Educació, Jaume Graells, afirma que "es vol treballar per projectes i aqui es mobilitzen molts coneixements. Els alumnes aprenen matemàtiques perquè s'ha de fer contabilitat per exemple i és una visió molt competencial" 

Els alumnes ja han començat a treballar en els productes que vendran en el mercats a l’aire lliure el divendres 9 de juny als barris de Santa Eulàlia i de Bellvitge, on podrem trobar des de porta espelmes, passadors de cabells o punts de llibres, entre molts altres productes. Allò més important és que els alumnes decideixen des del nom de la cooperativa, al producte a elaborar,  o el disseny del logotip de la seva cooperativa. Part dels diners que recaptin amb aquest projecte, es destinaran a una ONG. Els alumnes han decidit quin percentatge es destinarà i a quina entitat solidària destinaran els beneficis.

Les onze cooperatives ja han rebut de la mà de l’alcaldessa de la ciutat, Nuria Marín, el regidor d’Educació, Jaume Graells, la regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Rocío Ramírez i el regidor de Santa Eulàlia, els NIF que acrediten a les seves cooperatives per tal que quedin constituïdes.

Per als seus projectes de cooperatives, els alumnes han comptat amb la col•laboració dels estudiants de disseny gràfic de l’Escola d’art superior de Disseny Serra i Abella, que han impartit tallers sobre disseny corporatiu.
Ja fa sis anys que el projecte de Cultura Emprenedora es porta a terme a la ciutat. És un projecte que impulsa la Diputació de Barcelona i que vol fomentar la cultura de l’emprenedoria amb l’adquisició de competències bàsiques com exercitar i fomentar l’autonomia personal, aprendre a emprendre, tractar la informació, les eines digitals o a resoldre problemes.

Durant l’activitat, els alumnes han presentat les onze cooperatives que han creat des de l’inici del curs: 26 Creatius i 27 Craks, de l’Escola Milagros Consarnau; Artistes del Pompeu i Pompeu Bon Preu, de l’Escola Pompeu Fabra; Coopemà, de l’Escola Bernat Desclot; La Pinya del Proven, de l’Escola Provençana; Frederic Design i Frederic World, de l’Escola Frederic Mistral; CG-18, de l’Escola Gornal, i les cooperatives Mercadet la Marina i Tots Junts Art Kids, de l’Escola la Marina, que participa per primer any en aquest projecte.

 

El Ple aprova inicialment la modificació del PGM per construir un hotel al Districte Econòmic
  • El Ple aprova inicialment la modificació del PGM per construir un hotel al Districte Econòmic

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 29. 03. 2017

El Ple aprova inicialment la modificació del PGM per construir un hotel al Districte Econòmic

S'aprova la liquidació del pressupost de 2016 amb un romanent de 20,1 milions d'euros

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat inicialment la Modificació puntual del Pla general metropolità (PGM)al carrer de la Botànica, 41, per destinar-la a ús hoteler. Durant la sessió també s'ha aprovat la liquidació del pressupost de l’Ajuntament de 2016 que presenta un romanent de tresoreria de 20,1 milions d’euros.

El terreny, d’una superfície de 2.527 metres quadrats, es troba situat enfront del recinte de Fira de Barcelona a L’Hospitalet, a prop de la nova estació de la línia 9 del Metro, i dins l’àmbit de l’espai estratègic en procés de transformació i desenvolupament d’activitats terciàries. Amb la proposta aprovada, es pretén pal•liar la manca d’oferta hotelera en aquesta zona de la ciutat i donar resposta a la demanda que genera el recinte firal a L’Hospitalet.

El Ple també ha aprovat la liquidació del pressupost de l’Ajuntament corresponent a l’exercici 2016 que presenta un romanent de tresoreria de 20,1 milions d’euros.

L’alcaldessa, Núria Marín, sobre aquest tema va avançar divendres passat que seria molt positiu que es pogués destinar tot o una part d’aquest superàvit a reforçar les polítiques actives d’ocupació, de lluita contra la pobresa, educatives i formatives o d’atenció als col•lectius més vulnerables: “L’Ajuntament està treballant perquè aquest superàvit no vagi a amortitzar deute, com ens obliga la llei, sinó que es pugui destinar a inversions a la ciutat”.

En altres aspectes, el Ple també ha aprovat per unanimitat incloure la ciutat de L’Hospitalet dins l’associació Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, una associació integrada per entitats públiques i organitzacions que treballen en la promoció de l’ús de la bicicleta i que té per objecte la generació d’una dinàmica entre les ciutats espanyoles a fi de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació dels ciclistes, especialment en el medi urbà. De fet, el darrer Pla de mobilitat sostenible aprovat al juny del 2016 recull entre els seus objectius augmentar la participació de la bicicleta en el conjunt dels transports habituals i crear les infraestructures necessàries.

Mocions

A l’apartat de mocions, el Ple ha aprovat a iniciativa dels grups municipals del PSC, Ciutadans, ICV-EUiA-Pirates, ERC, CiU i CUP-PA, donar suport a la Plataforma de Víctimes de l’Alvia 04155, creada per aclarir les circumstàncies de l’accident de tren que va tenir lloc a Galícia el 24 de juliol de 2013. El text sol•licita al Govern de l’Estat que s’encarregui a una comissió d’experts i tècnics independents la investigació dels fets i sol•licitar al Congrés dels Diputats l’obertura d’una comissió d’investigació en seu parlamentària per establir possibles responsabilitats polítiques.

També s’ha aprovat un text a iniciativa del PP i CiU per solucionar els problemes causats per les noves mesures municipals d’accés a l’àrea de vianants del Mercat de Santa Eulàlia. La moció insta a l’Ajuntament a deixar sense efecte les sancions econòmiques imposades per haver contravingut les noves mesures per evitar que es circuli per l’àrea de vianants del voltant del mercat, sempre a l’empara legal de la llei o lleis d’aplicació vigent.

A iniciativa d’ERC i d’ICV-EUiA-Pirates, ha tirat endavant una moció que insta el Govern de l’Estat a promoure de manera urgent una legislació d’autoconsum i la modificació d’aquells preceptes que puguin entrar en conflicte amb la Llei 24/2013 del sector elèctric.

El Ple també ha aprovat la iniciativa de C’s de facilitar la devolució de les plusvàlues cobrades per l’Ajuntament indegudament, en compliment de les sentències del Tribunal Constitucional. Des de 2012, l’Ajuntament, segons ha informat avui en nota de premsa, no recapta l’impost de plusvàlua en els casos de dació en pagament i d’execucions hipotecàries de l’habitatge habitual.

Respecte a les mocions individuals, a proposta d’ICV-EUiA s’ha aprovat parcialment la moció d’homenatge a la República, que demana commemorar el 15 d’octubre, aniversari de l’afusellament del president Lluis Companys i Jover, com a Dia Nacional de les víctimes de la guerra civil i de la repressió franquista, retirar els vestigis de la dictadura franquista que encara queden a la ciutat i donar una sepultura digna als cossos de les víctimes de franquistes que encara resten a les cunetes.

El Ple municipal també ha aprovat a instàncies del PP un text perquè es prenguin més mesures per netejar les pintades incíviques de la ciutat i un altre per oferir assessorament i suport als propietaris d’habitatges, locals i solars ocupats de forma irregular.

A proposta del grup d’ERC s’han aprovat dues mocions: una per oferir i reforçar el suport i l’assessorament administratiu a les entitats de la ciutat per garantir que la seva gestió sigui correcta, i una altra per impulsar mesures que potenciïn la música en directe a L’Hospitalet.

Finalment, tres mocions s’han aprovat al Ple a instàncies de Convergència i Unió: una sobre l’assetjament escolar per raons d’orientació o identitat sexual, en la qual es demana fer difusió local del telèfon 116111 Infància Respon, amb l’objectiu de garantir l’atenció individualitzada per part d’un professional; una altra moció per estudiar la seguretat dels carrils bici, fent especialment menció al carril bici que va per la rambla de Just Oliveras i rambla de la Marina, i una darrera moció en la qual es demana a l’Ajuntament que proposi a l’Hospital de Bellvitge incrementar el nombre de parades que realitza el servei de transport gratuït entre aquest centre i l’Institut Català d’Oncologia, entre altres mesures per millorar la mobilitat entre els dos centres sanitaris.

Cinco bares de película donde puedes tomarte una copa
Cientos de turistas los visitan cada año para recrear sus escenas favoritas

Cinco bares de película donde puedes tomarte una copa

La AFA asegura que la sanción a Messi "no es justa" y confirma apelación
Buenos Aires, 29 mar (EFE).- El recién designado presidente de la Asociación del Fútbol Argentino (AFA), Claudio 'Chiqui' Tapia, afirmó hoy en su primera rueda de prensa como titular del organismo ...
Post Selected Items to:

Showing 10 items of about 380000

home  •   advertising  •   terms of service  •   privacy  •   about us  •   contact us  •   press release design by Popshop •   © 1999-2017 NewsKnowledge