Login
Password
Sources on this Page

> Headlines by Category

 Home / Regional / Europe / Central Europe / Slovenia

You are using the plain HTML view, switch to advanced view for a more complete experience.

Invalidi lažje do informacij javnega sektorja prek spleta

Vlada je sprejela predlog zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, s katerim se v slovenski pravni red prenaša evropska direktiva, ki od držav članic zahteva, da naredijo spletne storitve lažje dostopne za invalide in starejše. Z njim se določa ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij znotraj javnega sektorja.

Obalni sindikati ponovno pozivajo k rešitvi problematike IPS

foto

Obalne sindikalne organizacije tudi po menjavi vodstva Luke Koper opozarjajo na problematiko delavcev IPS. Od nove uprave Luke pričakujejo, da bo te delavce zaposlila, državo in pristojne službe pa pozivajo, da preverijo poslovanje vseh podjetij IPS. V nasprotnem primeru poleg sindikalnih aktivnosti napovedujejo tudi možnost "poplave tožb".

Festival Bi flamenko v CD bo ponudil zlitje tradicije in sodobnega

foto

V Cankarjevem domu (CD) bo od 9. do 13. februarja potekala prva izdaja mednarodnega bienalnega festivala flamenka Bi flamenko, ki ga pripravljajo v sodelovanju z nizozemskim Flamenko bienalom. V Ljubljano bo pripeljala plesne in pevske zvezde flamenka, kot so Rocio Molina, Ana Morales in Diego Carrasco.

Đoković in Federer v tretji krog, konec za Wawrinko

foto

Srbski teniški igralec Novak Đoković, šestkratni zmagovalec turnirja, se je uvrstil v tretji krog odprtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu. V tokratnem dvoboju je bil boljši od Francoza Gaela Monfilsa s 4:6, 6:3, 6:1 in 6:3. V naslednjem dvoboju se bo pomeril s Špancem Albertom Ramos-Vinolasom.

Roba zamenjal Jarc, Čeh prevzel selekcijo do 17 let

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na sredini seji na Brdu pri Kranju potrdil selektorske spremembe pri mlajših selekcijah in ženski članski reprezentanci. Slednjo bo namesto dosedanjega selektorja Damirja Roba, ki mu je potekel mandat, do konca leta 2020 vodil Borut Jarc.

Celjski kriminalisti zaradi ponarejanja denarja ovadili 25-letnika

foto

Celjski kriminalisti so v sodelovanju s šentjurskimi in šmarskimi policisti konec lanskega in v začetku letošnjega leta obravnavali več kaznivih dejanj ponarejanja denarja. Po vseh zbranih dokazih bodo 25-letnega moškega, doma s šmarskega območja, kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja denarja.

Italijanska policija v operaciji proti kitajski mafiji aretirala 28 ljudi

foto

Italijanska policija je v operaciji proti kitajski kriminalni združbi, ki je nadzorovala distribucijo kitajskih izdelkov po Evropi, aretirala 28 ljudi. 16 oseb so aretirali v Pratu na obrobju Firenc, ki je središče tekstilne proizvodnje in kjer živi največja kitajska skupnost v Italiji.

Z evropsko komisarko o pomenu digitalne preobrazbe

foto

Za digitalno preobrazbo je treba med drugim prilagoditi zakonodajo in izobraževanje ter doseči, da bodo ljudje digitalne tehnologije sprejemali kot možnost za izboljšanje kakovosti življenja in poslovanja, so danes v Ljubljani ugotavljali v pogovoru z evropsko komisarko Marijo Gabriel in ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem.

Velenjska občina v projektu eCentral

foto

Velenjska občina se je septembra lani vključila v projekt eCentral, ki se nanaša na energetsko prenovo javnih stavb. Kot je danes na novinarski konferenci v Velenju povedala vodja projekta na občini Katerina Zajc, je namen projekta razviti rešitve za povečanje energetske učinkovitosti in uporabe obnovljivih virov energije v javnih stavbah.

Nujno sporočilo uredništvom - izjava za medije Generalne policijske uprave ob 14.30

Pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Boštjan Lindav in vodja sektorja kriminalistične policije na PU Maribor Robert Munda bosta danes ob 14.30 v novinarskem središču MNZ na Litostrojski 54 dala izjavo za medije o kriminalistični preiskavi kaznivih dejanj trgovine z ljudmi, so sporočili z GPU. (STA)

Post Selected Items to:

Showing 10 items of about 4600

home  •   advertising  •   terms of service  •   privacy  •   about us  •   contact us  •   press release design by Popshop •   © 1999-2018 NewsKnowledge